Wat doet Mo(o)i in Veendam?

cropped-image11.jpg

Mo(o)i in Veendam is een stichting voor ‘oude’ en ‘nieuwe’ Veendammers, die als doel heeft de integratie van inwoners van verschillende nationaliteiten in Veendam en omstreken te bevorderen en de inwoners van Veendam kennis te laten maken met andere culturen en gebruiken.

Dit doen wij door twee keer per maand een taalcafé te organiseren in het Noorderpoort in Veendam (waar ook de inburgeringslessen worden gegeven) en het organiseren van excursies naar musea, fabrieken en interessante locaties.
Op deze manier laten wij de inwoners van verschillende nationaliteiten kennis maken met de Nederlandse samenleving en bevorderen wij de onderlinge contacten.

Mo(o)i vervult hiermee een grote behoefte onder inwoners van verschillende nationaliteiten uit Veendam (en omstreken).
De drempel om dit soort uitstapjes zelf te maken is voor hen, om verschillende redenen, vaak te hoog. Op deze manier worden veel mensen uit hun sociale isolement gehaald en ze genieten er enorm van.

In Veendam is Mo(o)i de enige organisatie die zich bezighoudt met de verdere integratie tijdens en nadat de inburgeringslessen zijn afgerond.

Onze inkomsten halen wij uit het verkopen van internationale gerechten en hapjes op markten, de Pruiverij in Veendam en het jaarlijks organiseren van een integratiediner.
Afgelopen november mochten wij tijdens dit integratiediner meer dan 100 mensen begroeten; een groot succes!
Daarnaast krijgt de stichting een subsidie van 750 Euro van de gemeente Veendam.

De kerngroep van Mo(o)i in Veendam bestaat uit Kawsar Omar, Franky Moeljoredjo, Lucie Krimpmann, Faiza Omer, Rashed Afsharzada, Marinka Mollink en Henk Dol.
Één keer per twee weken wordt er vergaderd over lopende zaken en nieuwe activiteiten van Mo(o)i.

De contactpersoon van Mo(o)i in Veendam is:
Marinka Mollink: info@mooiinveendam.nl