Recepten

Kennismaken met andere culturen betekent ook kennis maken met de lokale keuken.
Op veler verzoek zijn wij onlangs gestart met het geven van kookworkshops. Deze workshops zullen een aantal malen per jaar worden gehouden en telkens wordt er een ander land als thema gekozen.
Als u wilt deelnemen, houdt onze agenda in de gaten!

Natuurlijk kunt u ook zelf eens proberen deze maaltijden te bereiden.

De eerste koIlleana001okworkshop werd gegeven door Illeana Rodriguez Perea en had als thema “Mexico”. De bijbehorende recepten, zwarte bonensoep en gevulde taco’s, staan hieronder:

Mexicaanse zwarte bonensoep
Mexicaanse taco’s

 


Mihaela Walburg heeft de tweede kookworkshop gegeven.
Deze workshop stond in het teken van haar geboorteland Roemenië.
De deelnemers waren wederom zeer enthousiast over de soep, salade en schnitzels. Deze recepten zijn te bekijken door op de link hieronder te klikken.

Eet smakelijk!!

Ciorba de legume (Zure soep met groente)
Salata Orientala
Schnitzel


Petra Dol gaf in de leskeuken van Noorderpoort Veendam een Zuid-Afrikaanse kookworkshop.
De deelnemers konden hun kook- en bakkunsten laten zien bij het maken van een Driebonenslaai met basiliekruid, Bobotie en Begraafnisrijst.

Deze heerlijke gerechten zijn vrij eenvoudig zelf te maken.

Nieuwsgierig? Klik op onderstaande link om de recepten te bekijken.
Driebonenslaai met basiliekruid, Bobotie en Begraafnisrijst  



De Surinaamse kookworkshop was ook een groot succes.
Onder leiding van Franky Moeljoredjo werd Saoto soep en Lapis gemaakt.

Via onderstaande link kunt u de recepten opvragen en het zelf ook eens proberen!
Saoto Soep
en Lapis

In de kookworkshop van Humanitas werd Nasi gemaakt.
Het recept van de Nasi hebben we uiteraard ook on-line staan.


De recepten van de Sudanese kookworkshop staan ook weer op de website.

Fadira, Zabadi salade, Muhallabia of Sudanese groentesoep ook eens proberen?
Klik dan op bovenstaande link.

De deelnemers waren zeer enthousiast!!