Recept Arabische kikkererwtensoep Nationaal Integratiediner

Op veler verzoek hierbij het recept van de Arabische kikkererwtensoep die op 9 oktober tijdens ons Nationaal Integratiediner werd geserveerd:

Benodigdheden:

2 rode uien
3 teentjes knoflook
1 aubergine
1 kaneelstokje
500 gram gezeefde tomaat
1,5 liter water
2 groentebouillonblokjes
verse koriander en peterselie
blik kikkererwten (800 gram)
Harissa (kruidenpasta)

Fruit de gesneden ui en uitgeperste knoflook op matig vuur aan.
Bak de in blokjes gesneden aubergine 5 minuten mee.
(Omdat de soep aan het eind gepureerd wordt maakt de grootte van de blokjes niet zoveel uit).
Doe er 1,5 liter (warm) water, 500 gram gezeefde tomaten, 2 groentebouillonblokjes en het kaneelstokje bij.
Breng het aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken.

Spoel intussen de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
Snijd de koriander fijn (ongeveer een half plantje uit de supermarkt) en de peterselie (3 eetlepels).

Verwijder na 20 minuten koken het kaneelstokje!

Doe de kikkererwten en de koriander in de soep en pureer met een (staaf)mixer tot een gladde massa.

Doe er twee flinke theelepels Harissa bij.

Naar smaak kan er nog wat zout, koriander of meer Harissa bij.

Eet smakelijk!!

Marinka